Skanzen Ostrá 07/2024

V rámci Programu celoměstské podpory vzdělávání na území hlavního města Prahy pro rok 2024 byl MŠ Atomík začátkem května poskytnut grant na projekt Svět v kostce. Číslo smlouvy DOT/61/05/016676/2024.


Díky tomuto projektu byla možnost zařídit výlet do skanzenu v Ostré Centrum řemesel – Botanicus – Svět rostlin a tím pádem výletu na celý den.

Do Ostré jsme dojeli s dětmi vláčkem, což byl sám o sobě zážitek. V celém areálu Botanicus je pro děti mnoho vyžití a nám se podařilo projít areál skoro celý. Za vyměněné groše děti vyzkoušely některá z řemesel, a to výrobu papíru, motání lana a rytí do dřeva. Velkým zážitkem pro ně pak byla lukostřelba, kterou si mohl vyzkoušet každý, kdo se na to cítil. Uprostřed středověké vesnice jsme se zastavili na oběd a ochutnali „středověké“ palačinky s marmeládou z místních jahod. Rozlehlé zahrady svádí k odpočinku, tak jsme po obědě využili stín velkých stromů k chvilce nicnedělání. Zvědavost dětí byla ale silnější, tak jsme zahrady pořádně prozkoumali. Našli jsme bludiště z velkých keřů, zajímavé sochy, které svou konstrukcí slouží k uchovávání dřeva na zimu, všemožné druhy květin, bylinek, zeleniny a ovoce. Na samém okraji zahrad je pak malý zoo koutek s husami, kachnami, kozami, slepicemi a včelím úlem, do kterého je ze strany vidět. Zážitků bylo za tento den opravdu mnoho. A co děti bavilo nejvíc? Samozřejmě, že palačinka 🙂

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

VŠECHNY FOTKY NAJDETE ZDE Skanzen Ostrá 07-2024 | Zonerama.com